Το Tυροκομείο μας

 
 
Το τυροκομείο Γιαννάκη βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς, 40χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και μόλις 5χλμ από το λιμάνι του Πόρου. Είναι το παλαιότερο στο νησί με έτος ίδρυσης το 1928 από τον Ιωάννη Γιαννάκη και το πρώτο που ξεκίνησε εξαγωγή φέτας στον Καναδά την δεκαετία του 1960. Κύρια προϊόντα ήταν η φέτα, το κεφαλοτύρι, η πρέντζα, η μυζήθρα και η στούμπα (γκίζα).
         Την δεκαετία του 1970 την σκυτάλη του τυροκομείου ανέλαβε ο νεότερος γιος, Διονύσης, ο οποίος συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και μεράκι να παρασκευάζει με τον ίδιο τρόπο τυριά αγνά και γευστικά, που όποιος τα δοκιμάσει σίγουρα θα τα κατατάξει αν όχι στα καλύτερα, σίγουρα σε μερικά από τα κορυφαία.
        Πλέον στο τυροκομείο μας αναλαμβάνει και η τρίτη γενιά με τον Γιάννη και τον Νίκο, και τον τελευταίο να έχει φοιτήσει στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων την διετία 2000-2002 και να προσδίδει στην δουλειά μας εκτός από την εμπειρία, και την τεχνογνωσία  αναβαθμίζοντας όχι μόνο τα προϊόντα μας αλλά και  τα είδη των τυριών που παράγουμε. ‘Ήδη από το 2003 στο κατάλογο των προϊόντων  μας προστέθηκαν η γραβιέρα και η κεφαλογραβιέρα.
          Επίσης, έχουμε κρατήσει τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των τυριών, και ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων μας αλλά και του εξοπλισμού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραδοσιακό τυροκομείο με ιδιόκτητα ψυγεία -θαλάμους για την αποθήκευση των προϊόντων και ιδιόκτητα ψυγεία - φορτηγά για την μεταφορά τους στους πελάτες μας.
         Τέλος, έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο τρόπο διάθεσης των προϊόντων μας, αφού από το 2000 χρησιμοποιούμε την τυποποίηση με αεροστεγής συσκευασία σε κενό αέρος (vacuum) και μάλιστα είμαστε οι πρώτοι και ίσως οι μοναδικοί, που την  χρησιμοποιούμε όσον αφορά τοπικά προϊόντα του νησιού. Έτσι με αυτόν τον τρόπο κρατάμε  την φρεσκάδα των τυριών μας αλλά και τους πελάτες μας σίγουρους ότι και όταν διαλέγουν τα τυροκομικά Γιαννάκη.