Κεφαλοτύρι

Περιγραφή

Παραδοσιακό σκληρό τυρί Κεφαλονιάς από 70% πρόβειο γάλα το κατώτερο και 30% γίδινο το ανώτερο.«Mε πικάντικη και αλμυρή γεύση». Το τυρί αυτό πήρε την ονομασία κεφαλοτύρι πιθανόν από την «Κεφαλονιά» και το «Τυρί». Άλλωστε το κεφαλοτύρι μαζί με την φέτα είναι τα κατεξοχήν τυριά, που παραγόταν στην Κεφαλονιά εξ’ αρχαιοτάτων χρόνων.

Συσκευασίες

κεφάλι 12 – 16 kgr, κεφάλι κομμένο 6-8kgr, τέταρτο 3-4 kgr και κομμάτια σε αεροστεγής συσκευασία μεταβλητού βάρους. Επίσης κεφαλοτύρι τριμμένο 250gr και 350gr σε αεροστεγής συσκευασία.